Programul Prima Maşină

Privesc cu jind la maşinile din reclamele TV(şi mai ales la preţuri), că la SAB-uri nu prea am cum să ajung, şi chiar dac-aş putea, n-aş vrea, că după aia nu mai dorm o luna.

Prima MasinaNe ocupăm de primadonna casă, de prima masă, prima de la serviciu, primadonna etc., dar nu le dă oare la nimeni prin cap că s-ar plimba şi amărășteanul de rând cu o maşină, chiar dac-ar avea numai două uşi. Apropo, am avut şi eu o maşină cu două uşi, luată din târg, vopsită proaspăt de mi-a luat ochii că abia acasă am observat că avea numai două uşi, de-am plâns toată noaptea cu nevasta mea. Ulterior am văzut şi de ce nu se deschideau geamurile, legătură de la macaraua manuală de pe portieră la sistemul de închidere/deschidere fiind făcută din sârme. Oricum, m-am mai consolat puţin când am dat ochii cu vânzătorul, care mi-a spus că dacă vroiam cu patru uşi, trebuia să mai pun bani încă pe atât. Deci tot răul spre bine. Ah, era să uit, bujiile jucau în lăcaşurile lor, de trebuia să colectez uleiul într-un bidon legat lângă ele şi la oprire să-l pun la loc la motor.

Deci, dragi şi… scumpi producători, hai să căutăm nişte portiţe să ne luăm şi noi o maşinuţă, aşa, după puterile noastre financiare, chiar şi în rate, şi în acest sens ce părere aveţi dacă s-ar crea programul Prima Maşină, care să prevadă:

  • nu se va include ca dotare computer de bord, montându-se un minim necesar de comandă(manetă semnalizare, claxon, manetă lumini, ştergătoare şi cel mai ideal ar fi ca toate comenzile să fie pe o manetă), şi cadran viteză, iar pentru nivelul de carburant din rezervor, va trebuie ţinut minte câţi km am parcurs, câţi km vrem să facem şi prin diferenţă să vedem dacă ne ajunge carburantul.
  • cauciucurile să fie făcute din anvelope de tractor(din spate) U 650, care sunt groase, rezistente şi economice(pot ieşi dintr-o anvelopa din asta cam trei pentru maşină cu un loc, deci o anvelopă pentru rulaj şi două de rezervă, ținute în garaj, că n-ai portbagaj). Se recomandă încheirea unui contract între cei ce colectează selectiv aceste cauciucuri, pentru a le cumpără mai ieftin, la grămadă.
  • dotările legate de climă(rece/cald) în maşină nu trebuie să facă rabat de la preţ, dacă stăm să ne gândim numai la cea cu un loc, unde eşti aproape lipit cu capul de geam, care se va aburi foarte repede şi permanent şi trebuie păstrată vizibilitatea, prin dezaburire.
  • modelele din programul Prima Maşină să nu aibă portbagaj(intervin cheltuieli suplimentare pentru creşterea rezistenţei şi stabilităţii şasiului), fiind destinate exclusiv plimbărilor, eventual să se poată lua măcar o sacoşă de cartofi de la piaţă între picioare.
  • pentru cei care au copii mici, să se construiască un model cu un mic compartiment(la noi în dreapta, că se circulă cu volan pe stânga), gen ataş la motocicletă, pe o roată mai subțire, complet izoat de restul maşinii, ca să nu ne deranjeze copiii cu cererile lor absurde.
  • să se construiască maşini şi gradual pentru două şi chiar trei persoane, deci şi pentru cei care au ceva bănuţi strânşi(se pot accepta şi vechile cecuri în câştiguri de maşini de pe vremea… ştiţi care), dar cu o condiţie: cei doi sau trei care iau maşina, să fie din aceeaşi familie sau măcar rude de gradul unu, ca să nu se certe la plata ratelor, care se va face pe rând, în funcţie de sporul de vechime şi impozitul pe venit.
  • să se vândă şi modele nevopsite(sau numai date cu grund), urmând ca această problema să fie rezolvată de proprietar când va avea bani şi de vopsea.
  • să se construiască modele vară(fără acoperiş)/ iarnă(cu acoperiş), ca şi cauciucurile(iarnă/vară), în acest caz cel de vara fiind cel mai ieftin(se scoate din calcul tabla pentru acoperiş).
  • maşinile să se construiască(chiar în serie limitată), cu un loc, pentru o persoană, care cred că va fi şi cea mai ieftină(tablă puţină, două roţi sau numai una dacă proiectantul e deştept şi milos cu buzunarele noastre, un scaun, o portieră, un far central şi un stop la fel). Ca o paranteză, e un mic dezavantaj pentru famiile numeroase, mai ales dacă au aproapte toţi carnet, fiindcă trebuie să facă programare pentru a merge cu ea fiecare, neexcluzând nici pe cei care n-au carnet şi iau maşina fără aprobarea părinţilor sau bunicilor.
  • în perioada de testare, maşinile din acest program să circule iniţial numai de drumurile comunale şi judeţene, iar pe cele naţionale sau pe Autostrada Soarelui, numai după trecerea testelor de anduranţă, a plăţii taxelor de poluare Euro şi a stabilirii posibilităţii acestora de a putea depăşi pe cineva(inclusv căruţe, biciclete, cărucioare), precum şi circulaţia pe timp de vânt puternic, când acesta bate din faţă către maşină, pentru a putea preveni opririle forţate meteo.

Acum stau şi mă gândesc ce impact major va avea acest program pe piaţa de automobile, atât ca ingenuozitate, dar mai ales că profit.

Producătorii de la marile firme vor da cu ofertele lor suprasolicitate de pământ şi vor scade drastic preţurile pentru a putea face faţă concurenţei noastre şi nici nu vreau să mă gândesc ce va fi când vor trebui să vândă sub preţul nostru.

E posibil să se facă şi racolări pe piaţa forţei de muncă, chiar din rândul celor care operează programul Prima Maşină de la noi, dar nu cred că vor avea mare succes, chit că vor oferi salarii foarte mari. De ce? Pentru că oricât de mulţi bani ni s-ar oferi, noi nu ne băgăm slugă la nimeni, că avem şi noi orgoliul şi mândria noastră patriotică şi să-i lăsăm să circule pe câte roţi vor ei, că vor distruge mai repede şoselele lor decât noi pe care le mai avem.

Să le stăpâniţi sănătoşi şi fără pene şi reparaţii!

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.