Magazinul pensionarului

M-am jurat că nu mă mai uit la reclame. Stau și mă întreb, cu saliva-n gură, abundentă, cum o reuși oare dom’le, dr.Oetker să sature pe toată lumea, să facă j’de mii de pliculețe, să ajungă la toți. Cred că are o grămadă de angajați, altfel nu se explică. Până și vanilia aia de care am aflat la National Geografic, că e o plantă, o face să ajungă pulbere în pliculețe care se vând cu prețuri de nouăjnouă virgulă nouăjnouă, nouăjnouă etc.images

Visez noaptea că fac calcule să văd de câte ori intră nouăjnouă ăsta în pensia mea. E simplu, nu de multe ori, cam cinci prafuri de copt, trei de vanilie, un salam care mai are o zi până la expirarea garanției, o sticlă de suc din coajă de lămâie si o pâine dietetică(dacă dă cu rest, poți să mai iei un mentosan) .Într-o dimineață, am avut, dragii mei pensionari, așa o revelație, că ce-ar fi dom’le să ne facă și nouă cine-o vrea și cine-o putea, un magazin, așa, numai al nostru.

Și noi suntem dom’le societate civilă și vreau să vă chem la un referendum pentru treaba asta, cu o platformă program magazin mixt alimentaro-gospodăresc și în concluzie să votăm urmatoarele:

 1. Magazinul să aibă o singură ușă, atât pentru intrare cât și pentru ieșire, pentru a nu fi tentați să facem cumpărături multe și să ne blocăm reciproc in ușă
 2. Magazinul să aibă sacoșe de mărimea unui plic, ca să zici gata, ajunge, nu mai am unde pune(să se ia in calcul și mărimea coșurilor și cărucioarelor, pentru a nu părea că sunt mai mult goale)
 3. Măslinele să fie ambalate separat, una cate una, începând de la unu, pentru a nu mai fi nevoie să fie cântarite la casă, ci doar numărate(prețul va fi unic/bucată/culoare, indiferent de marimea măslinei)
 4. Salamul, brânza, cașcavalul să fie tăiate felii și ca și măslinele, ambalate separat, una cate una(același lucru să fie valabil și pentru pâine)
 5. Roșiile cherry să fie vândute pe scobitoare(ca la nuntă, pe farfurii) pentru a putea fi numărate. La fructe e mai ușor, că vin la bucată, dar e mai greu cu strugurii, care pot fi lăsați totuși întregi și prețul să fie calculat în funcție de număr boabe/ciorchine. Ia gîndiți-vă ce satisfacuți vom fi, vom putea cumpăra și doar câte-o felie/bucată/boabă din fiecare și să iasă o masă consistentă și copioasă cu de toate.
 6. La ulei nu am nici o idee, mai ales că e făcut de bunica, n-o cunosc, dar ia gandește-te cât trebuie să tragă săraca să stoarcă atâtea semințe și după aceea să dozeze și omega-3 in 1 ca să beneficiem și noi de vitamine și apoi trebuie și ea platită ,nu?
 7. Nu prea stau bine cu artitmetica, dar la pulpe ar trebui calculat prețul in funcție de treimea inferioară sau superioară de unde sunt tăiate, iar pentru porțiunea de mijloc, acesta să fie constant.
 8. Băuturile să fie ambalate în fiole mici(ca pe avion), sau ca injecțiile, având marele avantaj că poți începe și tu ca tot omul cu o tărie, pe la felul doi o berică, două și să închei cu un șpriț. E mai greu la șampanie, că e greu sa găsești dopul, dacă mai e și sigilat cu sârmă cum știm.
 9. Nu mă bag la prăjituri, din respect pentru diabetici și supraponderali.
 10. Hârtia igienică să aibă stratul un pic mai gros, pentru a putea fi folosită pe ambele părți, chit că unii prea ne căcăm pe noi, dar e bună și pentru cei constipați ca să-și șteargă lacrimile după efortul considerabil făcut să iasă afară(scuzați), mai ales când nu au bani de laxative. Creșterea ușoară a prețului de fabricație se va amortiza prin creșterea numărului de utilizări.
 11. Nu putem să-i uităm nici pe fumători, că sunt și ei tot oameni și n-au bani de plasturi ca să se lase de fumat. Pentru ei propun să se încheie contracte cu fabricile de țigarete pentru a face țigările la jumătate din lungimea normală și să se ambaleze câte una în pachet.
  • Dezavantaj: pentru cei care adună chiștoace, care automat vor fi mai mici
  • Avantaj: se va fuma mai puțin, pentru că e vorba de un fum, două și s-ar putea chiar să te lași, deoarece e enervant să deschizi mereu pachet dupa pachet pentru fiecare țigară, mai ales dacă ești la volan.
  • Pentru fumătorii de pipă, să se facă pipe în care să încapă doar o linguriță de tutun, corespunzător de asemenea unui fum, două. Ar mai fi varianta din copilărie, cu ziare și mătase de porumb, dar îmi amintesc că mă ustura rău limba(probabil de la plumb, dar încă nu citisem tabelul lui Mendeleev).
 12. Pentru cei care-și mai amintesc să se spele și pe dinți, propun să se puna in vânzare periuțe cu pastă de dinți direct aplicată pe ele(o doză), ambalate ermetic, iar periuța să fie de unică folosință(se înțelege că pasta este deja).
 13. O propunere, în premieră, zic eu, este ca șamponul să fie  gratis, deoarece ultimul recensământ a scos în evidență că numărul celor cu chelie e foarte mare, deci cererea este mică(să nu se supere cei care spun ca păr nu e numai pe cap).

Consider că și cei mai pesimiști vor fi încântați de ce poate cuprinde această platformă magazin și ca să pleci de la casa de marcat cu speranța că se poate și mai bine, propun ca pentru cei care cumpără mai mult de 3 masline/3 felii/3 bucati/3 etc. să se organizeze o tombolă cu premii în semințe, alune și nuci, pentru că e greu să mai spargi așa ceva cu dinții la varsta asta, putând astfel să le ducem nepoților acasă și să le facem o bucurie, că și-au turtit destul mititeii nasul pe geam, așteptând să ne întoarcem în postura de câștigători.

Vă aștept cu drag la vot!

P.S.: Să nu vă faceti probleme pentru cei din familiile d-voastră, care nu pot să se deplaseze, puteți pleca cu ștampilele acasă, trebuind însă să vă cumpărați tușul, care în ziua votului va putea fi luat de la orice librărie deschisa non-stop, special pentru acest eveniment.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.