Să nu mai latre câinii la lună

Mă plimbam agale pe kanale și am ciulit urechea, era sa zic ochii, până când m-am kanalizat pe kanalul D.

Da, am auzit bine, un nenea consilierul vrea să opereze pe cei mai buni prieteni ce48a02f56116012c69a8d6c2df02626ai omului, ați ghicit, fidelii câini. Nu, să nu vă gândiți la fudulii și la noua specie de câini eunuci, cum mă gândisem și eu, era vorba de, de de…, n-ați ghicit, de coardele vocale. Ce mai lună, ce mai stele care să aștepte lătratul lor. Ce lovitură pentru hoti, cum să știe ei că în curte, în casă, în pod nu e cumva un paznic patruped dacă nu tu un lătrat sau un scheunat anemic măcar. Dacă e p-așa și se dă o lege în acest sens, vin și eu cu un amendament: să se selecteze profesional coardele vocale(dacă e nevoie să se aducă și specialiști de afară) astfel încât să avem niște cățeluși care să cânte dimineața deșteptarea ca în armată sau seara stingerea, tot ca în armată, cățelusi care să ne liniștească cu un ,,silenzio”  a la Nino Rossi și nu mai zic de cei ciobănești, care ne-ar delecta cu Miorița sau Ciobănaș cu trei turme de oi.

 Mai gândțti-vă la ce cozi și bătălii ar fi la adopții, n-ar mai avea cine să iubească și câinii vagabonzi, că străzile ar fi goale iar cei cu bani ar putea lua exemplare pentru fiecare coardă vocală preferată. O să fie jale pentru hingheri, care vor crește rata șomajului în țară. Eu unul, dacă s-ar reusi așa ceva, mi-aș lua unul care să hamaie niște manele despre viața de câine pe care o avea până la intervenția pe corzile vocale, de lătratul fără partitura, de șuturile luate sub coadă, de lipsa copacilor, unde să-și salte piciorul și să-l ude, de blana cu purici care i-a năpârlit ani și ani de-a rândul, de lanțul care i-a ros gâtul, de jumuleala luată de la cei mai mari când le pică cu tronc vreuna din haită.

Ar trebui totuși să mai salvăm câțiva, să nu ne blesteme cei mai nostalgici, care vor să mai asculte în noapte un lătrat neaoș și strămoșec la lună sau un schelelăit pe cinste.

Și să nu uităm că fiecare, până la coadă,are dreptul la… marșul lui. Hai, marș de aici!

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.