Pӑrul corpului

Sa nu va suparaṭi daca vӑ atentionez ca in cazul in care cititi in graba titlul sau nu aveti ochelarii la maimuta paroasaindemana, e posibil sa intelegeti cӑ e vorba de planta care creste fӑra sӑ o cultive nimeni si nu e doritӑ de loc de cei ce dau cu sapa pentru cӑ sufocӑ culturile; exemplul nr.2:pӑrul porcului e chiar pӑrul porcului, care se parleste panӑ se obtine soriciul,alaturi de varianta secundarӑ cand se eliminӑ prin opӑrire,facilitand confectionarea opincilor cu care s-au incaltat inaintasii nostri, in afara de badea Cartan si eroii lui Zaharia Stancu, care au umblat desculti.

Nu poti sa discuti despre pӑrul corpului fara sa te gandesti la mult vehiculata teorie cum ca omul se trage din maimuta si de cand am auzit asta am urmarit atent omul si maimuta si am incercat sa gasesc argumente(pentru mine)in sprijinul acestei teorii destul de controversata(tot pentru mine). Daca maimuta are pӑr pe (aproape)tot corpul, cu exceptia fundului, nu e valabil acelasi lucru si pentru corpul uman. Si ramanand la fund, nu am cum sa probez acest lucru, deoarece nu am posibilitatea sa vad ce are fiecare la fund(la mine nu sunt probleme,deoarece parul n-a crescut, eu fiind de mic batut la fund cu cureaua de tata, cu palmele de mama si personal aveam obiceiul sa ma fatai mereu pe scaun.A u fost cazuri izolate cand mai luam cate un sut, tot in fund, de la cate unul mai mare ca mine). Acum nu stiu cum se pune problema de exact,,in fund”,dar cred ca aici se poate exclude ca e ceva par, deoarece stim cu totii ca aici ne scarpinam mai tot timpul cand nu avem ce face.

Sa luam in discutie si parul de sub brate,c are la unii este, la altii nu.Sunt persoane care sub brat au parul mare,stufos si cred ca acestea intra in categoria celor care fac gimnastica,zona de sub brat fiind mereu oxigenata,spalata si deci foarte bine irigata. Cei care nu au par sub brat deloc sau numai cateva fire intinse,rare,fleoscaite si decolorate, consider ca nu fac miscare de loc, stand mereu cu bratele pe langa corp si sufocand astfel zona de sub brat(pot fi incluse si cazurile de transpiratie abundenta,spalare la intervale mari si persistenta sarii).

Cu permisiunea d-voastra o sa ma refer putin si la parul din nas, dar pe scurt,deoarece nici aici nu am posibilitatea sa vad bine ca sa trag niste concluzii.A m inceput sa port discutii cu niste frizeri,care prin natura meseriei sunt in contact vizual cu nasul clientilor(cand ii sapunesc si la sfarsit cand le dau cu apa de colonie sau cu pudra,dupa caz). Revenind putin la maimute,se pare ca a existat o specie care era aproape transformata in oameni.In sprijinul acestei afirmatii vin cu o intamplare din amintirile copilariei, cand mama l-a prins pe tata cu cea cu care o insela si pe care a luat-o de par si a tavalit-o, strigandu-i mereu:,,na,sa te inveti minte,maimuta dracului”. Cum sa fie aia maimuta,cand avea par numai pe cap si undeva unde n-am vazut bine ca mi-a pus mama mana repede la ochi. Parul corpului poate creste si descreste(ras,epilare,arsuri de diferite grade,tuns sau in cazul parlirii,ca am auzit eu odata un coleg cand a zis ca profesorul de sport a parlit-o pe d-na de desen). Si acum,referindu-ne numai la parul care creste, am observat ca exista portiuni distincte sau asociat invecinate,repartizarea putand fi sub urmatoarele forme:

  • par pe cap si par pe fata(cu barba)
  • par pe cap si fara par pe fata(fara barba)
  • fara par pe cap si cu par pe fata(cu barba)
  • fara par pe cap si fara par pe fata(fara barba)

Am renuntat sa analizez si cazul parului de pe piept si din chiloti, accesul vizual fiind destul de restrictionat. Ca o particularitate, putem face mentiunea ca la parul de pe cap(lins)se poate face carare(stanga-dreapta),iar la parul cret nu(sau numai cu taierea direct de la radacina,in partea dorita,stanga-dreapta,acestea fiind numite si carari de lunga folosinta).

Parul poate lipsi de pe cap in cele mai multe cazuri,cand lipsesc cu desavarsire circumvolutiunile,deoarece nefiind santuri pe creier,parul nu are unde sa prinda radacini(mie personal mi se pare o speculatie deoarece mai toti savantii nu au par pe cap,chiar si unii actori,ca Telly Savalas,alias Kojak). Este posibil sa fie cazuri cand creierul este foarte mic si de aici cazurile de,,luna”pe cap.Pentru acest caz s-a descoperit recent un tratament revolutionar,in speta transplantul de par,care are insa inconvenientul ca trebuie sa te duci cu gaurile gata facute si  e foarte costisitor,burghiile de diametre foarte mici fiind foarte scumpe,ca si mana de lucru(poti sa faci economii de circa un sfert din suma daca iei par de pe corpul tau,insa cei cu bani pot opta pentru par sanatos,cum ar fi cel de urs,care nu naparleste dupa cate stiu si care ulterior poate fi altoit in culoarea preferata).In cazul cand parul lipseste total pe fata(fara pic de barba),cred ca exista o explicatie cat de cat plauzibila si anume ca poate fi vorba de niste urmasi ai omului span si ca Fat-frumos,la vremea lui,n-a reusit sa termine cu tot neamul acestuia.

Studii postliceale si post universitare facute pe craniile stramosilor nostri,au scos la iveala ca acestia aveau barba,dar nu le cresteau de loc mustati.,ceea ce coroborat cu petele din zona toracelor,a dus la concluzia ca erau fumatori inraiti(vezi pipa pacii),adeverindu-se de atunci efectele nocive ale fumatului(ulterior s-a descoperit ca nu aveau nici par in nas,tot din cauza fumatului,fumul fiind expirat deci pe nas si implicit deasupra buzei superioare,atacand zona de piele unde trebuia sa mijeasca mustata,exceptand cazurile cand era expirat pe gura sub forma de rotocoale). Cand am crezut ca am clarificat cata de cat subiectul din titlu,am avut o revelatie,dupa ce am auzit ca un coleg i-a tras-o maimutei aleia din clasa a doispea,adica in sensul ca am devenit confuz la modul ca nu mai stiu cine trage,pe cine,din cine se trage,s.a.m.d.M-am dus aproape zilnic la gradina botanico-zoologica(erau si plante)sa le urmaresc pe maimute.N-am observat nici cea mai mica tendinta sau semn particular ca se produce vreo schimbare ,chiar si cu viteza melcului si cred ca pana la urma adevarul e undeva la mijloc.Si totusi m-am sacrificat,cinstindu-l pe paznicul gradinii,ca sa ma anunte imediat ce observa vreo schimbare(inclusiv de comportament)la specimenele pe care le avea in paza.

Promit ca o sa revin cand am ceva concret.

ADDENDA: Admir pe cei care se epileaza pentru taria de care dau dovada.

Spun asta deoarece am incercat si eu odata si mi-au dat lacrimi da parca tocasem un cos de ceapa.

Dar cum e o vorba ca poate fi si mai rau,avand niste fire de par crescute pe niste negi din nas si urechi,la incercarea de a le pensa,mi s-au smuls firele cu neg cu tot.

Imaginati-va cum a fost!

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.