Jurnalul lui Nenelu-Zi 9

ZI 9

Cum azi e zi de sarbatoare si nu se munceste mam gandit sa fac un pic de curat siam gasit o carte jurnal ziua 9jerpelita,da cu copertile tari,asa cam putu sa citesc cum ii zice si surpriza dupa ani si ani de scoala cu clase repetate de doua sau chiar trei ori,ce credeti ca era,era Amintiri din copilarie,nu se mai vedea si autorul si lam uitat,da nu conteaza ca mie mia placut mult de tot,mai ales cand fura Gica pupaza din scorbura si nu se mai scula taranii la timp sa plece la sapa.Are multe foi lipsa da mai tiu minte ca lui Gica ii placeau mult visinile ca la prins sin pom matusisa da sampiedicat si nu la prins.

Cartea de caream dat a fost data pe la toti din clasa so citeasca,da a trebuit sa stam la rand so citeasca intai invatatorii ca sa stie ce e in ea ca sa ne dea lucrare la teza.Eu am fost al treilea,ca daca o apucam mai la sfarsit tineam minte mai mult din ea.

Cand a citito toti,am intrat intro noapte prin pod in biblioteca siam furato,da na mai intrebat nimeni de ea.

Nam avut copilarie ca Gica,da la scoala cantam frumos rau de tot can clasa ntaia am luat premiu intai tot o carte cu toate ca eu vream rotile siam castigat cartea Pacala n satul lui deam ras cu lacrimi decand am citit pre fata dupa coperta,adica prima pagina dupa ce dadeai coperta.Imi placea de el ca se prostea cand cara usa n spate ca prostu si se mirau toti.

Da nu vam spus ceam cantat de lam castigat pe Pacala,am cantat luna dami o scara de matase si Beng,beng,de nu va zic ca la al doilea plangea femeia de serviciu  de parcai intrase in ochi toata solutia cu care spala geamurile.

Mia zis dupaia,ca na mai vazut asa talent si mia mai zis ca de ce nuncerc si la teatru da parca a avut gura aurita ca sa infiintat un concurs pe scoli cu piese pe scena,cu cortina,cu toate rechizitele ce trebuia.Mam bagat si sam jucat pe unu care ghicea n carti,Gandac imi zicea pe numele de scena,si am ratat calificarea pe judet,ca dupa ce sa incheiat un act sau tablou parca,na tras nimeni cortina siam strigat ca tragetio ba odata firatiai dracului ca mie sete si cei din sala au auzit numai firatai dracului,asa ca am fost multumit cu necalificarea ca se vorbea ca chiar sa ma ecsmatricoleze.

Da va ziceam mainainte ca imi placea daca aveam si eu role ca patinele numi placea,da nu se gasea si daca se gasea era scumpe rau.

Norocul daca e sa fie asta noroc a fost ca mia luat ai mei o data o pereche de bocanci grei,cu o talpa groasa de aproape doua degete si mia picat fisa ca la telefonul fix.Am dat o gaura de o parte in alta din laterale,am bagat un fier beton si la capetele fierului am bagat niste rulmenti cu bile adusi de un var deal meu carei luase de la caruciorul de butelie a lu masamare.

A mers cam greu prima data ca plouase pe drum da aveam stabilitate ca erau si grei bocancii,cred ca numai talpile aveau cate un kil fiecare

Sa dat si varumieu cu ei ca eram dator da nu va zic ca multi copii din sat au gaurit ceau avut,de la tenesi pan la sandale,da nu le iesea si umblau mai mereu desculti ca le rupeau si aproapen fiecare seara se auzea ca tipa cate unul de la chelfaneala pe careo lua acasa.

Am luato si eu intro seara,cand a venit unul sa ma toarne la ai mei ca eu eram tapul carei spusese fiso de frica ca nui mai ia bascheti chinezesti si mai era un pic sa nceapa scoala si miau scos rulmentii,care sau intors la carucior,iar in gaurile ramase in bocanci am bagat plastilina de la ora de lucru manual.

Ferice de copii din ziua de azi ca au ingheata pe bat nu vata din zahar ars da miemi placea ca imi facea mustati si radeam de unul singur, si au tot felul de plansete si cartinguri cu care merg fara sa aiba carnet,da oricum tot nau voie sa bea cand se urca n ele.

E multe din amintiri dastea din copilaria personala,da nu mai zic ca mapuca un dor de ele si le visez noaptea ca pe serialele din telelovele si vreau sa numi mai fac emotii chiar daca sunt dealea benefice organismului si psihicuilui.

Daca vam emotionat si pe voi va rog sami scuzati melancolia care ma apucat in mrejele ei da cred ca toti aveti fantasme care va produc melancolie,de la gradinita pana n zilele noastre si deaici inainte, tot ce e posibil.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.