Jurnalul lui Nenelu-Zi 13

ZI 13

Ma chemat fratii mei pe la iei sai ajut sa culeaga niste prune,alea coapte da cazut pe jos si de la jurnal ziua 13gara am luato pe picioare ca rata trecea numa seara si dimineata sin dreptu primariei am vazut lipit la panoul de onoare un afis mare,cam de unu pe jumatate unde scriia VOCEA ROMANIEI A AJUNS LA SATE si cand mam apropiat mai aproape am mai vazut niste hartii ca colile de format a patra pe care se se scrise-se ce iera cu vocea ajunsa la sate.

M-iam scos mini agenda din  buzunar si abia m-iau ajuns foile sa copiez totul si mantrebat unul din mers pe bicicleta daca m-iam luat ajutorul de lemne si cand mam intors a vazut ca nu eram dupaici.

Trebe sa va spun cam ramas pronfund impregsionat de ce era scris si tin neaparat sa va zic ce era si iata ce scria.

$$$ $$$$$$ Ca urmare a audientei fantastice la VOCEA ROMANIEI de la oras,ca putem spune asa deoarece sa tinut numai la oras,corobororand cu existenta posturilor TV Ferma,Antena satelor si In gradina lui Ion de la  sate si altele care promoveaza activitatile in aer liber si curat,noi,consiliul local al comunei Belitӑeṣti,de la frumoasa periferie a Dunarii,am supus la vot ca si-n comuna noastra sa aiba loc,macar o etapa,Vocea Romaniei,cu talente racolate strict din zona noastra,conform adresei de domiciliu din CI sau BI.

Va anuntam cu deosebita mandrie si satisfactie locala ca hotararea a fost votata cu 100 la 100 si proiectul de hotarare a fost dus de secretarul nostru la judet unde a fost aprobat pe loc si l-a luat si inapoi semnat.

Proiectul,in premiera rurala pentru noi si probabil si pentru tara,are niste reguli clare impuse participantilor si organizatorilor la concurs,prezentate in brosura agatata de panou(va rugam sa n-o luati acasa,c-a batut secretara toata noaptea la masina de scris si multumim pentru intelegere),care vine sa usureze intelegerea participantilor in spiritul concursului.

Vom enumera regulile punctual ca sa fie clar,dupa cum urmeaza:

PROGRAM DE ACCES

LA FESTIVALUL CONCURS VOCEA ROMANIEI LA SATE

– sezonul unul – in premiera

Perioada (propusa) pentru desfasurare:toamna dupa cules si fiertul tulburelului

Loc de desfasurare:grajdurile dezafectate de la fostul CAP(daca ploua) sau zavoiul din lunca(daca nu ploua)

Conditii de participare:

 • femei,barbati,indiferent de sex si varsta si copii numai peste 7 ani si insotiti obligatoriu de parinti

Nota bene:Copiii care au parintii in concurs pot fi insotiti de bunici.

 • repertoriul:acesta va include piese alese cu grija si pasiune numai din folclorul local mostenit,fara manele si instrumente de JAZZ.

Se accepta acordeonul numai pentru piesele interpretate in duet sau mai multi,iar tambalul daca in concurs apar si hora de mana sau sarba(exclus perinita)

Se pot prezenta si cei ce canta pe la nunti,da nu cei platiti ci cei care canta dupa ce pleaca lautarii

MENTIUNE SPECIALA: se admite si prezenta trupelor de balet(nu solo)cu varsta intre 18 si 33 de ani impliniti,in blugi si adidasi de firma si tricouri cu maneca lunga,pe gat si fara numere pe spate(decenta primeaza)

Nu se va include lacul lebedelor deoarece e foarte cunoscut si toate miscarile scenice vor fi imprumutate numai din manualul de sport.

ECHIPA DE SUNET SI PRODUCATORI:

 • conducator:primarul comunei:Zevzec Filote
 • adjunct conducator:secretarul primariei Zevzec Dorel
 • montaj scena:personalul care primeste ajutoare legale de la primarie
 • decoruri:dactilografa primariei Zevzec Surdulica
 • sunetist cu microfoanele:postasul comunei Zevzec Miluta
 • costumieri: invatatoarele de la clasele I-IV si educatoarea
  • Zevzec Carolina-clasa I
  • Zevzec Colonia-clasa II
  • Zevzec Firicica-clasa III
  • Zevzec Minodora-clasa IV
  • Zevzec Filica-educatoare
 • juriul va fi format din veteranii comunei(sa ne traiasca)
  • Zevzec Giuliano(fost invatator)
  • Zevzec Sidoronia(fosta dactilografa)
  • Zevzec Socrate(fost postas)
 • antrenori:fiecare concurent isi va lua pe cine doreste ca antrenor,cu conditia ca antrenorii sa confirme cu carnetul de note ca au avut note peste 7 la muzica si ca stiu ce este cheia sol(a nu se confunda cu cheia franceza a francezilor)

REGULI GENERALE DE ORGANIZARE LA FATA LOCULUI:

 1. participantii vor sta numai cu fata la public,chiar daca vor sa se intoarca sa faca semne orchestrei daca canta prea tare si vocea lor nu se aude
 2. publicul va sta in locatia grajduri pe fostele jgheaburi de adapat(daca ploua),iar in lunca direct pe iarba(se recomanda cosita daca nu ploua))
 3. pentru a nu intimida cele mai tinere talente in devenire,tinand cont ca e prima manifestare de acest gen in Belitӑeṣtii nostrii,juriul nu va intrerupe concurentii sub nicio forma,chiar daca ii suspecteaza de play back
 4. votarea se va face dupa terminarea concursului,prin vot secret,in sala de vot unde se aleg ,tot prin vot,alesii nostrii locali
 5. eventualele incidente vor fi aplanate de formalistul de teren al primariei,Zevzec Marinas,care intruneste conditiile fizice necesare,dar va actiona strict pana la limita KO-ului
 6. preventiv,toata suflarea participanta la spectacol/concurs va fi asistata de salvarea tip Dacia a  dispensarului local,care va amplasa si un cort(poate fi si de nunti)cu amplasarea obligatoriu la umbra.

Inscrierile se fac la camera de colectare taxe si impozite si nu vor fi inscrisi in concurs cei care nu le au platite la zi.

Va asteptam cu drag! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mai erau niste afise pe gardurile de langa panou,pe care se puteau citi lozinci de indemnare ca,,Promovati cultura”,,,Tineti aproape”, ,,Iarba rea din holde piara’’, ,,Ascultati glasul virgin”sau,,Belitӑeṣti cea mai frumoasa,dintre comune”

Mam hotarat sa raman la concurs si dupa ce se tine va spun cum a fost si credetima ca am si eu emotii,da concurentii.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.