Jurnalul lui Nenelu-Zi 19

Zi 19

Intr-una din zile m-am intalnit cu un fost coleg consilier, care a rezistat si a fost ales la fiecare tur de alegeri si l-am intrebat cum a reusit. Mi-a zis ca el, fata de altii si de mine a muncit mai mult. Adica el a lipit mai multe afise pe stalpi, garduri si pereti. Am crezut ca glumeste dar nu, a zis ca vorbeste serios. Bravo tie, i-am zis si din vorba-n vorba mi-a relatat cam ce s-a discutat la ultima sedinta de consiliu,care zicea el ,a fost tare incarcata. Am stat pe-o banca si iata ce mi-a povestit:

Cu o prezenta de ,,minus trei”, sedinta de consiliu local si de bilant anual s-a deschis in unanimitate de voturi minus trei.Minusul trei provenea din randurile opozitiei ,care in semn de protest nu s-a prezentat ,motivand ca nu a fost introdusa pe ordinea de zi doua hotarari de proiect propuse de ei ,in speta ,studiul posibilitatii punerii in miscare a bilei de pe masa de biliard cu ajutorul colebilului si sustineau proiectul pe baza  diverselor reclame care prezentau colebilul ca pune bila in miscare.Al doilea proiect era introducerea pe scara larga a fertilizarii in vitro a viermilor de matase,acestia crescand ulterior doar cu apa si era un mare avantaj,deoarece nu se mai plantase un dud de mult timp si oricum elevii nu mai voiau sa strnga frunze,ci doar sa manance dude.

Cele doua proiecte au fost respinse cu treisprezece la zece si de aici lipsa la sedinta.

A inceput si sedinta,dupa ce s-a propus aprobarea ordinii de zi si dupa alegerea presedintelui de sedinta.Fiind vorba si de bilant,ca la orice sfarsit de an,pe ordinea de zi au fost incluse mai multe probleme,pe care secretarul/notarul primariei,le-a citit.

1.Recuperarea fuduliilor de la porcii castrati si repartizarea acestora catre fondul de protocol al primariei.

Cele de la cai vor ramane in continuare la latitudinea veterinarului.

2.Dotarea farmaciei locale cu prezervative rezistente,eventual vulcanizate,deoarece cele actuale se rup usor ,din care cauza a crescut ingrijorator natalitatea si nu mai sunt bani de indemnizatii pentru cresterea copiilor dar si accentuindu-se criza de locuri din gradinite si scoli.

3.Interzicerea consumului de alcool pentru cei care curata cosurile de fum,deoarece unii dintre acestia au cazut pe cos in casele oamenilor si s-au speriat copiii ,care n-au crezut ca e Mos Gerila,deoarece li se spusese ca acesta are barba alba ,nu neagra si nici nu avusesera pregatite poeziile pentru mosu.

4.Interzicerea baterii nucilor cu prajina,tinand cont de restrictiile impuse de producatorii de produse Bio ,care au reclamat ca nu mai pot face dulceata de nuci verzi daca n-au coaja.

5.Infiintarea unei frizerii pentru caini ,dar nu ca sa fie coafati ,ci ca sa fie tunsi ,deoarece comuna s-a umplut de purici,cu toate ca opozitia le-a strigat ca n-o sa faca multi purici in mandatul asta.

6.Alocarea unor fonduri pentru aprovizionarea cizmariei locale cu tinte pentru tocurile inalte de la pantofii purtati de femeile sub 1,50 m si cu greutate de maxim 35 kg./calcai.

7.Vaccinarea antigripala  sa se faca la ambele maini,deoarece au existat contestatii ca unii sunt stangaci si altii dreptaci.

8.Toti cetatenii vor monta obligatoriu cutii postale la poarta,ca sa nu mai fie nevoie sa se arunce pliantele de vot peste poarta ,in curte ,direct pe sol si astfel sa se pateze imaginea alesilor.

9.Cei care au acasa boi ,vor plati taxa de prima potcovire , care sa amortizeze cheltuielile legate de trasarea cu rumegus a terenului de fotbal din zavoi.

10.Diverse

Sub presiunea opozitiei ,la sedinta au putut participa si cetatenii care si-au exprimat aceasta optiune si care de fapt s-au si inscris la cuvant.

Mos Costache nu a fost de acord cu recuperarea fuduliilor ,deoarece nu sunt lazi frigorifice pentru pastrare si stie el ca anul trecut s-au servit la revelionul organizat la caminul cultural.Bine ar fi ,a incheiat el ,ca mai bine si-ar scoate fuduliile din cap aia care au propus asta.

Nea Pandele s-a opus cheltuirii de bani pentru prezervative ,deoarece el ,cel putin ,nu prea mai are pe ce le pune si i-a zis baba ca ea nu pune gura pe asa ceva.

Cosarul Vasilica ,care aflase ca se va pune in discutie sistarea consumului de alcool, a propus ca la baza cosului sa fie montata o clapeta cu sensul de deschidere numai de jos in sus ,un fel de rislag ingineresc si astfel sa nu mai poata ajunge in casa daca se intampla sa mai cada , ca oameni suntem si ca unul l-a dat chiar in judecata pentru violarea proprietatii particulare.

Nea Trica a contestat achizitia de tinte pentru tocuri si a propus ca toate muierile sa poarte gumari,asa cum poarta si a lui.

N-a apucat bine sa sa termine, c-a sarit cu gura mare femeia de serviciu , care ia dat cu huooo si i-a,,urat”sa-i crape calcaiele-n gumari de jegos ce e.

La diverse s-a propus cumpararea celui de-al doilea cal pentru caruta cu care trebuie transportati fotbalistii echipei locale la meciurile din deplasare ,iar pentru rumegus alocarea unui procent din indemnizatiile consilierilor.

Cand se cam pregateau sa plece,pe usa a intrat taraful constituit la nivel local pentru nunti ,botezuri ,revelioane si alte chefuri ,care fusese chemat pe sest , ca o surpriza si care fara sa mai astepte vre-o invitatie a inceput sa interpreteze o melodie pe text copmus de directorul scolii generale si pus pe note de profesoara de muzica.

Foaie verde de-o muscata

Stapanim comuna toata

Toata lumea ne aclama

Ca avem primar de seama

Curge laptele si cornul

Ca apa pe Rubicon-ul

Poa~sa ninga ,poa~sa ploua

Am canalizare noua

Titluri de proprietate

O sa dam la toti in parte

Hai dudau ,dudau ,dudau

Ce-om fi si-n sufletul meu

Ca ne-njura toti dusmanii

Ca de unde luam noi banii

Muncim zi si muncim noapte

Ca sa dam cotele toate

Foaie verde de mar verde

Eu va spun ,nimeni nu crede

C-am facut basici in palma

De cand scrim la dari de seama

Ne reclama lumea frate

C-am bagat cota de lapte

Si-au secat vacile toate

Nici sa pasca nu mai poate

Frunzulita din ierbar

V-am facut si trotuar

Sa mergeti civilizati

Nu in sant s-aterizati

Toti ne sunteti ca si frati

Si-asteptam sa ne votati

Azi taraful de-l vedeti

Nu e de la Cucuieti

E taraful comunal

Care canta si la bal

Facem hore si-nvartite

Si pentru babe clocite

V-asteptam la bar la Gica

Sa servim si una mica

Una mica si-una tare

Sa se lase in picioare

Tuica mea si-a cui te bea

Nu ma mai satur de ea

Ne cara Gica mereu

Zici c-o ia din helesteu

Sa raman fara sacaz

De n-oi bea pana la pranz

Mai ,mai ,mai ,dorule ,mai.

N-au lipsit bineinteles aplauzele si s-a incins o hora care s-a intins pana in strada,blocand circulatia aproape o ora.

La final l-am rugat pe fostul meu coleg consilier sa ma anunte din timp cand are loc sedinta urmatoare ca as dori sa particip si eu din partea publicului si dac-o fi asa ,promit sa vin cu informatii de la aceasta.

 

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.