Pensiune, dulce casa

Stiam ca trebuie sa ajung acasa la sfarsitul acestei saptamani. Acasa unde m-am nascut si unde am copilarit. Ma suna fratele mijlociu mereu, ca iar nu m-am tinut de promisiune, dar acum chiar i-am promis, solemn, ca vin sigur saptamana viitoare. Ma mai tine un pic la telefon sa-mi spuna ca un unchi de-al meu s-a apucat de o afacere… de afacere.

Care mare afacere, il intreb? Lasa, c-o sa vezi tu cand vii, ca deja a umplut curtea de materiale. Cum care curte? Aia de la casa lui, de peste drum de noi. A daramat casa veche si s-a gandit sa faca o pensiune, macar de trei margarete, da ma, nu rade, o sa-ti povesteasca el.
Ma gandeam deja, fiind cam sceptic, dar nu rautacios sau invidios, cam cat o sa dureze, ani si ani, daca nu la anul si la multi ani, ca sa folosesc un joc de cuvinte.gipscarton
Am ramas un pic surprins, daca nu uimit, cand am ajuns si am vazut ca pensiunea unchiului era pe,,picioare”, daca nu si mai sus de ,,brau”. Nici nu apuc sa ma dau bine jos din masina, ca ma ia in primire chiar unchiul, care mi-arata mandru ,,realizarea” lui, sau, ma rog, inceputul ei.
Dar cand naiba ai ridicat-o frate, ca mi-a zis fratiorul ca de-abia te apucasesi.
Mi-a zis ca a avut noroc cu nevasta-sa, care a gasit un site, sa ti-l si zic: www.depozit-online.ro, de unde pot sa-mi iau tot ce-mi trebuie ca sa ridic repede pensiunea mea, de trei margarete…, sic !.
Zicea ca pe site-ul asta clientii pot alege din 4 tipuri de bca ieftin. Si-am ales… daca tot pot alege si am avut de unde si s-a potrivit de minune, nu mai zic ca in fiecare zi castig… spor de inaltime, uite ce repede se inalta, sunt chiar spornice.
Si-mi mai spune ca a fost multumit ca a mers la fix, a verificat si el, fara sa-i spuna nevesti-sii, ca poate se supara si a intrat pe site si a vazut cu ochii lui clientii pot alege din 4 tipuri de bca ieftin.

Am fost nevoit sa recunosc ca avea dreptate si-i spun cam cu oarecare regret, ca eu n-am avut norocul sa lucrez cu materiale asa bune si… spornice. M-a intrebat daca vreau sa m-apuc si eu de ceva. Nu, nu, i-am zis, ca am facut destule, dar cand am ridicat eu casa in care locuiesc acum, nu se construia si pe,,verticala”, adica si cu etaj, ci numai pe ,,orizontala”, n-a fost rau, dar mi-a cam ocupat toata curtea. Am profitat de ocazia ca in localitate s-au bagat gaze, apa si s-a executat si canalizare, asa ca mi-am facut si eu o baie ca lumea, asa, ca la oras, dar am totusi o problema cu care ma confrunt, in speta cu umiditatea aerului, care e cam ridicata.
A, si daca am vazut bca-urile astea la el, m-am gandit sa fac si un garaj, mai mare, asa, ca sa pot tine si sculele, cauciucurie de iarna /vara si alte chestii soferesti.
Cand a auzit asta, unchiul mi-a tras una amicala peste ceafa si mi-a zis ca el si-a luat masuri dinainte ca sa nu patesca la fel si ca ma rezolva si pe mine, doar ca trebuie sa fac ca el, adica sa intru tot pe site-ul www.depozit-online.ro unde o sa gasesc placi gipscarton si la fel pentru bca-uri daca m-am gandit sa-mi fac  garaj.

Mai, mi-am zis, uite ce bine c-am venit, ca am mai rezolvat o problema .
N-am mai avut rabdare si l-am sunat pe nepotul meu si dupa ce i-am spus ca-l pun putin la treaba, l-am rugat sa intre el pe site sa vada niste bca–uri si sa se uite debca placi gipscarton.
M-a sunat dupa cateva minute si, dupa ce mi-a repetat (ca sa fie sigur ca n-a gresit) a  gasit  bca-urile si placi gipscarton si ca daca ma hotarasc sa iau merge si el sa ma ajute, ca vrea sa ia si el. E in regula nepoate, i-am zis, facem planul de bataie acasa.

Cand am ajuns din nou prin locurile mele natale, pensiunea unchiului se dadea dupa soare, mandra ca obtinuse margaretele asteptate. N-am uitat sa-i multumesc pentru indicatia pretioasa pe care mi-o daduse vis-a-vis de intrat-ul pe site-ul www.depozit-online.ro, de unde mi-am procurat materialele necesare ca sa vada ca mi-a intrat si mie in cap ,asa cum mi-a zis ca-i intrase si lui.
Ce-nseamna domnule, sa mai si socializezi, v-o spune unul care nu prea credea la inceput in socilaizarea asta, imi ziceam ca e asa ,un moft, de oameni mari, dar uite ca, una peste alta, mai afli … una… alta si–ti mai rezolvi si cate-o problema, ca de aceea se spune, probabil, ca prietenul la nevoie se cunoaste.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.