E adevarat ca e bine cand stai… pe roze

Primavara, oricat de intarziata ar fi, razbate pana la urma printre ultimii natrandafiri urcatori rosiimeti de zapada si aduce cu ea bucurie si fer iciri. Este anotimpul indragit de toti, este anotimpul renasterii cand natura ne incanta cu spectacolul ei de culori si lumini si nu in ultimul rand cu parfumul inegalabil, ales de fiecare din bogata si imensa ei paleta de flori.Flori gingase, frumos mirositoare si frumos colorate, pe care primele raze ale soarelui le imbratiseaza duios cu caldura. E primavara si in sufletele noastre si orice adiere a vantului ni se pare ca e o melodie care ne incanta placut simturile.

Imi amintesc cu nostalgie ca la prima mea serbare scolara din viata mea, mai precis in clasa a-ntaia, am vrut sa culeg niste flori din gradina casei, pentru a-mi face coronita, ca luasem premiul intai si va rog sa-mi scuzati lipsa de modestie, dar pornisem cu dreptul in universul minunta al vietii de elev. Imi placeau si imi plac si acum la nebunie trandafirii si pe ei voiam eu sa-i culeg si sa-mi fac coronita de… premiant.
Am scos un tipat scurt dupa ce ma intepasem in ghimpii lor si mama a venit imediat sa vada ce s-a intamplat. Mi-a zis ca-mi face ea din alte flori, dar eu nu si nu si vazand ca nu are ce sa-mi faca, m-a ajutat  si mi-a facut o superba coronita din trandafiri, din toate culorile.
Un coleg mai mare mi-a zis ca am capul numai… roze si atunci am aflat ca trandafirului i se mai spune si roza. Mai auzisem eu de roza vanturilor (mai tarziu am aftrandafiri parfumati rosiilat ce era cu ea) si mai apoi de razboiul celor doua roze. Despre cate unul care avea o situatie buna sau se afla in situatii favorabile, se spunea ca sta… pe roze. Si am descoperit la un alt coleg acasa, cand am mers sa pregatim niste lectii impreuna, ca din trandafiri se poate prepara si o delicioasa dulceata. Si n-am „slabit-o” pe mama pana cand nu mi-a facut si mie.

Anii au trecut, am ajuns si eu om la casa mea, dar nostalgia pentru trandafiri am purtat-o si o port si acum in suflet. Si apropo de casa mea, am o terasa cu o jardiniera, chiar in fata unei gradini, iar pe cealalta latura un gard pe langa care am construit o bolta inalta cu vita-de-vie. I-am spus sotiei un gand pe care-l aveam de mult si anume ca vreau sa pun niste trandafiri in fata terasei. N-a avut nimic impotriva, ii placea si ei ideea si am intrebat-o daca stie cumva de unde am putea lua ceva frumos si de calitate, care sa placa ochiului si… nasului la miros. Mi-a zis ca o colega de-a ei de serviciu a facut niste amenajari prin curte si printre altele a pus si niste trandafiri.trandafiri parfumati roz
Am pus-o imediat s-o sune si ne-a raspuns ca putem sa mergem sa-i vedem. Da, erau superbi, o feerie de culori si de mirosuri imbatatoare, nu alta.
Ne vinzi si noua ,,pontul”, ca sa cumparam si noi?
A fost bucuroasa ca ne poate ajuta si ne-a zis ca tot ,,pontul” este un brand, numit FamousRoses.eu, de pe care putem sa luam ce dorim. Nu ne-a lasat pana cand nu ne-a dat cateva fire, pe care le-am pus acasa intr-o vaza, ca sa le am mereu in vedere.
Asa, cand am ajuns deci acasa am cautat imediat brandul FamousRoses.eu, unde la inceput m-am „blocat” putin, pentru ca nu stiam ce sa aleg, asa de mare era diversitatea soiurilor si paleta de culori. I-am zis sotiei ca ar fi si mai frumos daca trandafirii ar urca din gradina catre terasa, formand in fata celor care stateau pe terasa o placuta „perdea” multicolora.
Si hotararea fiind luata cu unanimitate de voturi, am intrat dinou pe “FamousRoses.eu” de unde am ales butasi trandafiri parfumati cu care puteam sa-mi ating scopul, acela de a avea trandafiri urcatori parfumati.
A iesit o minunatie, nici nu-mi mai recunosteam terasa.

Si am avut asa, dupa aceea, o revelatie sau ceva in genul acesta si anume ca puteam „profita” de stalpii de sustinere ai boltei vitei-de-vie ca sa plantez la fiecare dintre ei butasi trandafiri parfumati pentru a putea avea si aici trandafiri urcatori parfumat. Doream sa fie ca-ntr-o oglinda, fata-n fata aflandu-se terasa si bolta de vita de vie, ambele incarcate cu trandafiri urcatori parfumati, iar intre ele gradina cu celelalte flori, strabatuta de o alee.
Asa ca am intrat iarasi pe FamousRoses.eu si am ales o noua serie de  butasi trandafiri trandafiri uracatori rozparfumati cu care sa am si aici trandafiri urcatori parfumati, de data asta privilegiul alegerii culorilor revenindu-i sotiei, ca ea daduse la colega ei de brandul FamousRoses.eu, care ne-a ajutat sa avem o gradina, curte si terasa superbe, admirate chiar si de vecinii care au venit sa le vada. Erau si ei incantati si le-am dat si lor pontul cu FamousRoses.eu, ca n-am scapat de ei si-apoi e o vorba, ca dar din dar se face raiul.
Si acum sa spuna cineva ca nu stau si eu …pe roze.

Cu permisiunea d-voastra as vrea sa inchei prin a selecta niste frumoase versuri dintr-o frumoasa melodie a lui Florin Bogardo si anume:

,,Sa nu uitam nicicand
Sa iubim trandafirii
Ei sunt pe-acest pamant
Un simbol al iubirii”

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.