Jurnalul lui Nenelu-Zi 30

Zi 30

Fiindca tot a plouat, asa, cu fulgere si tunete am zis sa butonez in continuare si sa vedem care mai este atmosfera pe canalele TV  pe care se mai poate naviga,  ca o parte din ele aveau afisat mesajul,,revizie tehnica”. Am zis atunci sa-mi revizuiesc si eu atitudinea si sa perseverez in a cauta ceva care sa-mi distraga atentia de la ploaia de afara si am nimerit iarasi pe,,De la lume adunate si-napoi la TV date”,care era de fapt in pauza de publicitate in care erau prezentate imagini de la ultima,,Black Friday”,unde lumea se ingramadea la tigai cu fund triplu si sosete cu trei dungi la nivelul gleznei si cu nasturasi pe partea superioara a labei piciorului pana la limita inferioara a unghiilor. Adevarul ca eu mi-as fi dorit niste chiloti care sa reziste la un numar de spalari mai mare si care sa se lipeasca macar abia  dupa a treia zi de purtat. Dar gata cu publicitatea, ca incep stirile si va informez ca-mi place prezentatoarea ca are unghiile date cu oja de culoarea ce-mi place mie, nu va spun ca se supara nevasta-mea. Asadar,  sa vedem ce mai aflam astazi:

-Targul de masini second-hand la mana a doua de la Piata…beeep, cum vii din directia NV-SE, a fost inchis astazi dimineata pana la o data care va fi vomunicata ulterior.Masura a fot luata in urma reclamatiei unui cetatean care a cumparat o masina an de fabricatie 1991 si revopsita integral in 2011 in aceeasi culoare cum scrie la carte, cu o singura si unica resetare a kilometrajului, care cetatean a constatat acasa ca masina nu mai porneste de loc, cu toate ca in targ i s-au dat asigurari ca porneste la …sfert de cheie. Intr-adevar, masina a pornit la sfert, dar nu la sfert de cheie ci la sfert de…kilometru, dupa ce a fost impins de vecini si de prieteni pe aceasta distanta de drum. Cercetarile continua iar cetateanul pagubit pleaca cu masina numai cand nu sunt vecinii la servici sau cand vin prietenii pe la el, deja antrenati pe distanta de un…sfert de kilometru.

Acest caz vine dupa un altul petrecut cu putin timp in urma, in care tot un cetatean proaspat proprietar de masina achizitionata tot la mana a doua second-hand, a constatat ca are probleme in sensul ca nu se descurca cu directia, masina tragand mereu spre santul din dreapta.La service-ul unde s-a prezentat i s-a spus ca masina fusese initial cu volan pe dreapta, dar vanzatorii i l-au mutat in stanga, ca sa fie ca acasa, dar au uitat sa mute toate legaturile mecanice din pozitia initiala dreapa a volanului,  de unde si tendinta de a ,,trage”mereu spre dreapta. I s-a recomandat ca solutie tehnica cea mai ieftina si fiabila, montarea a inca unui volan suplimentar in dreapta care sa echilibreze directia si sa poata merge si omul drept cu mentiunea ca trebuie sa conduca cu mare atentie in curbe, indiferent daca acestea sunt la stanga, la dreapta sau duble.

-In comuna…beeep, s-a verificat modul in care cetatenii reactioneaza la exercitiile de alarmare a populatiei in caz de atacuri aeriene, fenomene meteo periculoase sau dezastre naturale, respectiv modul de evacuare afara din casa si din curte, in speta modul de adapostire. Alarma a fost data de la sirena locala a primariei locale, pentru care s-a aprobat din bugetul local un fond pentru achizitionarea unei a doua goarne care sa mareasca sonorul alarmei, prima goarna nefacand fata pana in fundul satului. Dupa exercitiu, o multime de femei-neveste au venit la primarie sa reclame acest exercitiu pe motiv ca barbatii lor s-au ascuns in beciuri, ca asa ii instruise secretarul primariei pe baza de semnatura si au inceput sa bea direct cu furtunul din butoaie si unde au fost gasiti dormind pe sacii cu cartofi, iar cand s-au trezit s-au apucat sa bea din nou ca le-a fost frica sa iasa afara, ca n-au auzit semnalul de incetare a alarmei.In urmatoarea sedinta de consiliu,   s-a hotarat sa se supuna la vot achizitionarea si cele de-a treia goarne.

-Ramanem cu informatiile tot in mediul rural, unde in comuna…beeep s-a organizat un concurs in premiera de insamantare pe cale naturala a purcelelor, apelandu-se in acest caz la vierii locali care s-au facut remarcati in timp pe spinarea purcelelor. Purcelele au iesit cu mare greutate din cotete, de teama ca vor fi taiate, fiind legate cu funii groase si carate de fiecare proprietar in roaba pana la grajdul fostului CAP unde se organizase concursul. Cum concursul s-a desfasurat pe durata a trei zile, in cea de-a doua zi localnicii au mers mai multi la un loc, la fiecare acasa, ca sa se ajute sa lege purcelele si sa le puna in roaba. Nu mica le-a fost mirarea si surpriza cand au constatat ca nu mai e nevoie sa se lupte cu purcelele, deoarece acestea se urcasera singure in roaba si asteptau sa fie duse la locul concursului, unele chiar grohaind a nerabdare. Nici un vier nu a reusit sa stabileasca un timp record de,,cine tine mai mult”, deoarece purcelele au fost prea infierbantate si le-au golit repede fuduliile. Cei mai batrani vieri au beneficiat de circumstante atenuante si au primit mentiuni simbolice.  Si tot ca o mentiune va informama ca ultimii vieri clasati au fost castrati pe loc si n-au mai ramas decat cu fuduliile din cap, considerandu-se ca s-au comportat ca niste porci care nu fac cinste comunei, iar celor care mai promiteau ceva pentru viitor le-a fost introdusa o ratie suplimentara de tarate furajere cu multivitamine.

Si asa cum v-am spus si la finalul emisiunii anterioare : To be continued, dar nu promitem.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.