La stânga și la dreapta-mprejur, repede cu Fier.online

panou gard

Să nu ziceți cumva,  după ce citiți titlul de mai sus, că m-a cuprins nostalgia după vremurile când primeam și… executam comenzile în armată. Mi-a venit așa, pur și simplu să folosesc exprimarea acesta deoarece rezolvasem o problemă și eram bucuros că-mi ieșise bine „afacerea”, fiind vorba de o împrejmuire, ca să nu fiu secretos de la început.
Dar să vă zic, dacă aveți puțintică răbdare, despre ce e vorba.
M-am întâlnit într-una din zilele trecute cu un fost coleg, care era orășean convins sau mă rog, fusese, eu stabilindu-mă la țară, că tot la țară am copilărit.
După ce ne-am povestit, mai de una, mai de alta, îmi spune că mă invidiază că stau la țară, că s-a săturat de poluare, de zgomot și de multe altele.

Nu te supăra, i-am zis, dar s-o crezi tu că e ușor la țară, că aici mai mereu trebuie să repari, să cârpești, să vopsești sau să construiești câte ceva mai nou.
Ei, nu te mai văita atât, îmi răspunde, că dacă ai fi așa ocupat, n-ai umbla ca acum, haihui prin oraș. Mă plimb pe naiba, îi spun, mă plimb de nevoie, că mă „țin”de luni de zile la un gard să nu pice și-am venit să caut niște uluci, să le înlocuiesc pe cele rupte sau căzute. Cum cine le-a rupt? Păi au „îmbătrânit” și ele și nu mai rezistă nici măcar la „asaltul” câinilor vagabonzi sau lăsați de capul lor, care caută de mâncare și care au mirosit că am și ceva orătănii prin bătătură.
Mă bate pe umăr și-mi spune că-i pare rău că sunt amărât pentru atâta lucru, ca să vezi, pentru că se poate rezolva rapid și eficient, îmi…vinde el pontul…dar să dau și eu măcar o bere și un mic, doi, acolo, la terasa de peste stradă.

Măi să fie, îi zic, hai s-o văd și pe asta !
Și după ce comandarăm, incepu să-mi spună că are și el un frate la țară, care are o grădină și că tot din cauza gardului…necorespunzător, i-a fost făcută harcea – parcea de câini, de iepuri  și o dată chiar de un cal mai nărăvaș care dărâmase o latură de gard cu totul. S-a hotărât atunci că o să caute peste tot ce e mai bun și convenabil, ca să-și,,tragă”un gard să-i stea așa cum se cade.

Și rezolvarea a venit, îmi spune în continuare, de la un nepot de-al nostru care lucrează în construcții și care i-a spus să se așeze frumușel pe scaun și să caute Sistem Gard, de unde poate alege modele de panou bordat zincat sau de panou bordat verde, de diferite mărimi, care combină util între ele lungimi și lățimi, astfel încât să poți alege varianta optimă pentru a împrejmui rapid și ușor suprafața de teren pe care o ai. Mi-a mai spus că eu nu trebuie decât să comand produsul ales și acesta îmi va fi asigurat prin transport rapid și în timp util și bănuții îi dau pe loc, simplu și ușor. I-am spus și eu că de-abia aștept să ajung acasă și să văd cu ochii mei și dacă-mi place și-mi convine să fac și comanda. I-am mulțumit, după ce am devenit mai darnic și am mai dat un rând de bere. Așa că sosit acasă si am mi-am ales Panou bordurat zincat 2000×2500 3.5mm, realizând din prezentare și din spusele nepotului colegului, că l-am sunat și pe el, că acesta reprezintă modalitate ideală de a împrejmui suprafața în cauză.

Nu pot să nu trec în revista și unele din avantajele pe care le prezintă panoul bordat zincat, pe care le enumăr aici :
-robustețe, conferită de procesul de producție prin sudare în puncte și presarea plasei în profil bordurat
-sârma este supusă în prealabil procesului de zincare, ceea ce conferă panoului protecție împotriva coroziunii și implicit durabilitate.
-montarea și demontarea se face rapid datorită sistemelor de prindere care scurtează durata acestor operații

N-am mai stat pe gânduri și am comandat, am primit, am plătit…toate acasă și acum mă uit și eu cu satisfacție că dă bine la imagine, atât estetic cât și ca siguranță și bănuiesc că și pentru vecini, o să aflu eu când dau ochi cu ei.
Nici nu vreau să mă gândesc cât m-ar fi costat tot cârpind și peticind la ,,beteșugurile” vechiului gard și cât timp pierdut, fără să obțin rezultatul scontat.

Acum stau liniștit și nu mă mai culc cu cu gândul și cu grija că cine știe în ce hal găsesc gardul dimineața, pentru că am ales și mărimi adecvate care să împiedice să  mai poată sări vreun animal.
Mă uit cu satisfacție la câinii care acum fac ture pe perimetrul gardului, încercând să găsească breșe ca odinioară ca să-mi,,calce” grădina, dar fără spor acum.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.