În rândul patru, banca de la geam

Sunt convins că mulți dintre noi mai fredonează și acum puțin  din cântecul ce include și cuvintele din titlul de mai sus, pentru că, cel puțin mie, imi trezește și acum fiorii pe care i-am simțit când am pășit pentru prima dată într-o clasă de școală, unde cu ceilalți elevi din clasa I-a, îngrămădiți cât mai mulți într-o bancă, ca să avem loc în poză, am făcut prima noastră fotografie, îngălbenită acum de timp într-un album prăfuit al amintirilor de suflet. M-am revăzut în această fotografie și zâmbesc nostalgic, cum pusesem coatele pe bancă și le împinsesem cât am putut, în stânga și în dreapta pe pupitrul băncii, ca să ies eu mai bine în poză.
Anii au trecut și-n suflet am purtat, tot cum zicea cântecul, amintiri de neuitat.
Și tot așa au trecut și anii de liceu și de facultate și școala a rămas ca o amintire vie și frumoasă, având rezervat colțul ei special în inima mea.

Nu pot să nu mă gândesc totuși din nou la ea, mai ales că nepotul și nepoțica mea cei dragi, o să înceapă cât de curând școala, că timpul parcă zboară acum. Și am avut așa, o revelație, că ce ar fi dacă așa, cătinel, cătinel i-aș introduce eu și pe ei în atmosfera plăcută de la școală.
Și așa ca și la film sau la teatru, ca să faci atmosferă pe placul publicului trebuie să ai și recuzită pe măsură.

Ori într-o clasă de școală, unde pășești pentru prima dată, sunt sigur că privirile bobocilor se vor opri la bănci, catedră și nu în ultimul rând la tablă, unde cineva, domnul învățător sau doamna învățătoare a scris cu litere mari și cu cretă colorată un călduros : ,,Bine ați venit !” Și atunci ce mi-am zis, ia să amenajez eu așa ceva într-o cameră de acasă și s-o mobilez ca la… carte sau ca la… școală, să se familiarizeze și nepoțeii mei cu… orarul.

Și ce mai rămânea de făcut? Să caut recuzita, cum vă ziceam. Am început să mă interesez, în stânga și în dreapta și din discuțiile cu prietenii și cu rudele, am aflat de la o cumnată de-a mea că o verișoară de-a ei care avea și ea doi nepoți, ceva mai măricei decât ai mei, amenajase cu ceva timp în urmă o sală de… clasă…acasă și o mobilase ca la… școală, într-un cuvânt cu ,,bănci școlare” și cu ,,table școlare”.
După câteva discuții la telefon, mi-a spus cum să rezolv și eu problema, elegant și ușor și că o să găsesc ce-mi trebuie dacă intru pe Mobman.ro, care e un magazin de mobilă, cu o diversitate bogată de mobilier, inclusiv din cel pentru școală. Zis și făcut. Am intrat pe site-ul Mobman.ro unde am găsit imediat catalogul cu produsele care mă interesau pentru a mobila camera în stil… pedagogic.

Am ales de la banci scolare un model set dublu fix cu două scaune, ca nepoții să poată sta unul lângă altul, fără să se supere că unul stă mai în față sau invers, iar de la table scolare am ales o tablă școlară verde MGN SP 600 X 450 mm, dimensiuni care mie mi s-au părut ideale ținând cont de vârsta nepoțeilor. Am comandat fără ezitare și am beneficiat de o livrare rapidă și sigură, precum și de garanția aferentă.

Am tras și concluziile ce se cuvin și vă spun sincer că sunt favorabile și în acest sens nu pot să nu fac referire la câteva date tehnice și constructive, care, printre altele, m-au determinat să fac această alegere și anume :

,,Băncile școlare” de la Mobman păstrează liniile tradiționale și standardele cu referire la dimensiuni, astfel încât să se potrivească în orice tip de clasă sau de sală și datorită calității lor pot să fie folosite pe perioade îndelungate. Cadrul metalic este rezistent și solid și nu mai puțin important, este tratat cu materiale ecologice. Componentele au fost supuse unor lucrări de foarte bună calitate, colțurile sunt rotunjite, evitându-se astfel și cele mai mici posibilități de accidentare. Mobman a conceput băncile școlare luând în calcul un aspect foarte important și anume sănătatea copiilor,punând un accent deosebit pe formă și dimensiuni și oferind poziții care ajută la dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor.Și nu în ultimul rând țin să fac o remarcă legată de modele, care sunt multiple și ai de unde alege, incepând de la dimensiuni, culori, cadru metalic, existând soluții pe gustul fiecăruia.

Setul dublu fix ales de mine are printre caracteristicile legate de pupitru următoarele :
-structură metalică din țeavă ovală vopsită în câmp electrostatic
-blat dreptunghiular din PAL melaminat de 18 mm, placă frontală din PAL mebanca dublalaminat de 18 mm și cu colțuri rotunjite
-polița este metalică din sârmă
-picioarele sunt prevăzute cu tălpi antiderapante care protejează pardoseala
-dimensiunile sunt de : 120 x 50 x 75 cm
V-aș prezenta în continuare și câteva date despre scaun :
-structură metalică din țeavă ovală, cu pereți de 1,5 mm grosime, vopsită în câmp electrostatic
-șezutul și spătarul sunt din lemn stratificat de esență tare
– picioarele sunt prevăzute cu tălpi antiderapante care protejează pardoseala
– dimensiunie sunt de  : 40 x 45 x 46 cm

Și pentru a satisface gusturile celor mai pretențioși, se poate opta pentru diferie nuanțe de schelet metalic sau PAL, în acest sens putându-se solicita o ofertă personalizată.

Cred că deja v-am făcu curioși și… interesați și dacă e așa dați-mi voie sa continui cu câteva date legate de,,table școlare”, dintre care eu am ales o tablă școlară verde care printre caracteristicile tehnice care o recomandă și care m-au ,,convins ” s-o cumpăr sunt :
-este magnetică, cu suprafața verdetabla scolara verde
-suprafața este special tratată pentru a se scrie cu creta
-se pot atașa poze, carduri, notițe,etc.cu ajutorul magneților
-suprafața este adezivă magnetic
-se poate șterge cu burete uscat sau umed
-are rama de aluminiu
-spatele este susținut de o placă metalică ce previne răsucirea
-dimensiunile sunt de : 600 x 450 mm

Am mai beneficiat de ceva când mi-a fost livrată și anume de o tăviță specială pentru markere și sistem complet de montare pe perete.
Am fost foarte bucuros când am văzut entuziasmul care i-a cuprins pe nepoțeii mei când s-au așezat în bancă și de unde nu-și mai luau privirea de la tabla verde.S-au acomodat ușor cu atmosfera școlărească…creată de Mobman și sunt convins că le va fi mai ușor când vor merge la școală.

În colțurile din stanga-sus și dreapta-sus și-au pus fiecare câte-o figurină magnetică, așa, ca mascote personale și ca să fie egalitate în drepturi le-am luat la fiecare cutia lui de cretă.
Când unul desena la tablă, celălalt stătea în bancă și invers, după care se așezau amândoi în banca școlară și-și priveau ,,operele”desenate pe tabla școlară, ciondănindu-se pe concluzia fiecăruia că ,,ba a mea e mai frumoasă”. Au fost foarte încântați că de-abia îi mai scoteai din,,clasă” și cred că cu timpul o să fac puțin pe domnul învățător și să le desenez pe tablă primele bastonașe, litere și chiar cifre, iar dacă,,elevii”mei în plină formare vor sta cuminți in banca și vor fi atenți la tablă, le voi promite că-i iau cu mine la mare, că deja au pus ochii pe niște seturi de jucării și articole de plajă.

0 comments:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.